Rotterdam Marathon 2022 FOTO ; Pim Ras

Kan Brinkman in Boston opnieuw verrassen?

Nienke Brinkman loopt maandag 17 april haar vierde marathon uit haar carrière. Om 15.45 uur klinkt het startschot in Boston, een van de zes majors. 

De 29-jarige laatbloeier baarde vorig jaar opzien door op de NN Marathon Rotterdam het Nederlandse record te verbeteren. Dat staat sindsdien op 2:22:51. Het leverde haar in 2022 een derde plek op. Later dat jaar veroverde ze brons op de marathon tijdens de Europese Kampioenschappen.

Brinkman koos bewust voor Boston. De race in de Verenigde Staten staat bekend om haar hoogtemeters en het glooiende parcours. Iets dat Brinkman met haar ervaring in het trailrunnen goed zou moeten liggen. Daarnaast wordt in Boston gelopen zonder pacers, waardoor er naar verwachting minder hard gelopen wordt.

Als voorbereiding koos Brinkman ervoor om zes weken in Kenia op hoogte te trainen. Daar liep ze samen met andere wereldtoppers, onder meer met Eliud Kipchoge. Hij gaat in Boston voor zijn vijfde titel in een World Marathon Major.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nienke Brinkman (@nienke.brinkman)

De atlete kan zich in Boston al kwalificeren voor de Olympische Spelen van Parijs. Daarvoor moet ze in de top-vijf eindigen of een tijd van minimaal 2.26.50 lopen. Toch liet Brinkman al eerder weten dat kwalificatie voor Parijs niet het belangrijkste doel is in Boston. Ze heeft nog een jaar om de limiet te lopen.

Brinkman liet eerder dit jaar al zien in grote vorm te zijn. Ze won op indrukwekkende wijze de NN Egmond Halve Marathon en de CPC Loop.

Lees ook: Nienke Brinkman sneller dan ooit in NN CPC Loop

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?