Lopend naar Kyiv voor ambulances

Hij begon op 22 juli met zijn missie. Lopend van Amsterdam naar Kiev om geld op te halen om ambulances naar de Ukraine te krijgen. Een land dat nog steeds verscheurd wordt door oorlog. Boas Kragtwijk nadert het einde van zijn 2500 kilometerlange tocht.

Sinds het uitbreken van de oorlog in de Oekraïne zijn er al veel acties gestart om hulpgoederen en materialen in te zamelen om de Oekraïners te steunen. Voor Boas voelde het als een druppel op de gloeiende plaat. Hij wilde iets groters ondernemen om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Geïnspireerd door een Australische loper wist Boas wat hij moest doen. Doen waar hij goed in is: hardlopen.

De actie

En niet zo maar even een stukje hardlopen. Als ultraloper is Boas gewend lange afstanden te lopen. Maar om in 50 dagen van hartje Amsterdam naar het centrum van Kiev te lopen is even andere koek. Een tocht van 2500 kilometer die hem via Berlijn en Warschau naar de grens van Oekraïne brengt en verder. Met deze monstertocht wil Boas zoveel mogelijk geld ophalen. Geld waarmee ambulances aangeschaft kunnen worden die voor de broodnodige zorg in Oekraïne ingezet kunnen worden. Het doel is uiteindelijk € 60.000,-. Genoeg voor twee volledig uitgeruste ambulances, die per stuk 20 tot 25 mensenlevens per dag kunnen redden.

Team

Om dit te kunnen realiseren heeft Boas een heel team om zich heen verzameld. Bram Vogels is naast coach ook de chauffeur en Beau Tilli verzorgt al het beeldmateriaal, zodat de volledige tocht op het persoonlijke instagramaccount van Boas en op  Ultra4Ukraine te volgen is. Door samen te werken met Zeilen van Vrijheid is de expertise gegarandeerd om de ambulances op de juiste plek te krijgen. Deze non-profit organisatie heeft al meer dan 160 ambulances en tonnen aan hulpgoederen aan de Oekraïne geleverd.

Einde in zicht

Op 10 september eindigt deze monstertocht na 50 dagen in Kiev. De laatste dagen merkt hij dat het fysiek en mentaal steeds moeizamer gaat. Slapen gaat slecht door zenuwpijnen in de benen, waardoor de dagelijkse kilometers nog zwaarder worden. Maar Boas zit er niet heel erg mee. “Ik heb hier zelf voor gekozen. Iets wat de Oekraïners niet kunnen zeggen. Die zijn deze oorlog ingesleurd en kunnen er niet zo maar uitstappen. Dat geeft mij de motivatie om door te gaan. En als ik dan zie hoeveel mensen er dagelijks aan komen moedigen en meelopen, dan geeft dat heel veel kracht.”

Wil jij Boas helpen zijn doel te halen? Iedere euro is welkom. Doneren kan hier.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?