Marathon Amersfoort verplaatst naar 13 juni 2021

Half april meldde de organisatie van de Marathon Amersfoort dat de jubileumeditie dit jaar geen doorgang vindt. Omdat verplaatsen naar het najaar volgens de organisatie nog te veel onzekerheden geeft, is besloten de tiende editie van Amersfoorts grootste sportevenement te verplaatsen naar volgend jaar, zondag 13 juni 2021. Hardlopers en wandelaars die zich al hadden ingeschreven krijgen binnen enkele dagen het inschrijfgeld teruggestort.

Jaco Uittenbogaard, voorzitter van de stichting: “Het besluit om inschrijfgelden terug te storten konden wij nemen mede dankzij de hulp van onze sponsoren en de medewerking van de gemeente Amersfoort. In voorbereiding naar de editie van dit jaar hebben wij natuurlijk de nodige kosten moeten maken. Maar zodra de afgelasting bekend werd, zijn wij meteen aan de slag gegaan om het financieel mogelijk te maken onze inschrijvers tegemoet te komen. Onze sponsors reageerden positief, en de gemeente heeft ons ook verzekerd van steun. We kunnen ons nu weer helemaal gaan richten op volgend jaar om alsnog een prachtig loopevenement voor onze stad te organiseren. Dit jaar beginnen we eerder met voorinschrijven; van 1 november tot 1 januari kunnen hardlopers en wandelaars zich tegen gereduceerd tarief inschrijven.”

Samen met zijn teamleden staat Uittenbogaard op zondag 14 juni toch voor een kort moment op het Eemplein. “We posten met het team een videoboodschap voor al onze fans vanaf het start/finish gebied Eemplein. Bovendien organiseren we die dag een actie om een startnummer te winnen voor 2021. Deel met ons een selfie of foto van je sportieve activiteit van die zondag 14 juni. Elke activiteit is welkom; klimmen, zwemmen, suppen, noem maar op. Onze visie is immers dat elke sport bijdraagt aan een gezonder leven.”

(Persbericht)

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?