KASTERLEE, BELGIUM - OCTOBER 20 : Merijn Geerts during the BigÕs Backyard Worldchampionship.. On October 20, 2020 in Kasterlee, Belgium, 20/10/2020 (Photo by Gregory Van Gansen/ PhotoNews

Merijn Geerts liep meer dan 600 km in 90 uur

Leuvenaar Merijn Geerts heeft de Backyard Masters op zijn naam geschreven: een loodzware wedstrijd, waarbij deelnemers rondjes van telkens 6,706 km in één uur moeten afleggen. Geerts bleef als laatste loper overeind en vestigde met 90 (!) rondes meteen ook een nieuw wereldrecord.

In het Duitse Rettert stonden 24 deelnemers aan de start van de Backyard Masters. Na bijna 4 dagen bleven er slechts twee lopers overeind: de Belg Merijn Geerts en de Ier Keith Russell. Uiteindelijk strandde die laatste op 89 ronden en moest hij zijn meerdere erkennen in Geerts, die het een ronde langer volhield. 

Zonder slaap

In totaal liep Geerts liefst 603,5 km. … En dat zonder slaap. Deelnemers moeten namelijk elk uur de ronde van 6,706 km voltooien. Hoe sneller je de ronde aflegt, hoe langer je kan rusten voor je een nieuwe ronde start. Geerts legde de rondes gemiddeld in 49’05” af, dus veel tijd over om te rusten had hij alleszins niet … Toch wist hij de mentale en fysieke strijd te winnen en mocht hij zich na 90 uur winnaar noemen van de loodzware race.

Merijn Geerts is geen onbekende in het wereldje van bijzondere ultralopen. Eerder dit jaar nam hij deel aan de Barkley Marathons en vorig jaar vestigde hij samen met onze andere bekende ultraloper Karel Sabbe reeds een nieuw wedstrijdrecord op de Big Dog’s Backyard Ultra. 

Ook bij de vrouwen trok een Belgische aan het langste eind. Fanny Jean wist 44 rondes te voltooien, goed voor 295 km.

Foto: Photonews

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?