RunningNL - Geraldine Kemper // 10-02-2023 // David Stegenga Fotografie

Nieuw RunningNL magazine: met uitgebreide schoenenspecial en een stralende Geraldine Kemper!

Het maartnummer ligt in de winkelrekken, inclusief uitgebreide schoenenspecial, waarin we je de beste weg- en trailschoenen voor 2023 presenteren. Dit keer schittert niemand minder dan Geraldine Kemper op onze cover. Zij deelt vol enthousiasme haar hardloopverhaal. Ook het droomduo Abdi Nageeye en Bashir Abdi schoven aan voor een exclusief dubbelinterview over onder meer hun ambities voor de NN Marathon Rotterdam. Dit en veel meer lees je in het maartnummer. Ontdek het hier.
Schoenenspecial

In onze jaarlijkse schoenenspecial geven we je een uitgebreid overzicht van wel bijna vijftig loopschoenen om jou te helpen in de zoektocht naar de ideale looppartner. Van neutrale trainingsschoenen tot modellen die extra stabiliteit bieden en snelheidsduivels om je PR mee te breken: ze komen allemaal aan bod. Verder spraken we experts over de laatste schoenentrends en tips om de levensduur van je favoriete paar te verlengen.

Geraldine Kemper

Tussen haar vele activiteiten door, maakte Kemper tijd voor een uitgebreid gesprek met RunningNL. Hardlopen zit al van jongs af aan in het bloed van de populaire RTL-presentatrice. Vooral om zich lekker te voelen, niet per se voor die lange afstanden. Een paar keer in de week een tocht van 10 a 12 kilometer vindt ze heerlijk.

Heuveltraining in Nederland

Traillopen is booming, maar hoe kun je in het vlakke Nederland een voorbereiding doen op een heuvel- of bergtrail? Wij vroegen het aan Energy Lab-coach én fervent ultratrailloper Aron Verhaghe. Hij deelt zijn trainings- en techniektips en toont krachtoefeningen om je beenspieren doelgericht mee te trainen. Ook tippen we enkele locaties in Nederland waar je handig hoogtemeters kunt maken.

Dubbelinterview Abdi & Abdi

RunningNL kon de Belg Bashir Abdi en de Nederlander Abdi Nageeye strikken voor een exclusief dubbelinterview. De marathontoppers vertellen over hun vriendschap, opofferingen, passie en ambities voor de NN Marathon Rotterdam.

Eten voor en na je ochtendloop

Moet je eten voor een ochtendtraining? En zo ja, wat kun je dan het beste eten? Sportvoedingsexpert Anneleen Lambrecht deelt haar tips voor een energievol ochtendloopje, vertelt op wat je moet letten en bespreekt de voordelen van nuchter trainen.

& verder
  • Het nieuwe seizoen van de KLM Urban Trail Series staat voor de deur: ontdek al lopend ’s lands mooiste steden;
  • Reportage: lopen met een vredesmissie. Een jaar geleden ontvluchtte Tetiana Grynova het oorlogsgeweld in Oekraïne. Sindsdien verblijft ze in Amsterdam, waar ze dagelijks loopt voor goede doelen in haar vaderland;
  • Trainingsschema: halve marathon in 10 weken;
  • Duurzaamheid in de loopsector: groene initiatieven van loopevents, loopmerken en tips om zelf je steentje bij te dragen;
  • Topevents over de grens: bij onze zuiderburen staan er met de Baloise Antwerp 10 Miles en Great Breweries Marathon twee bijzondere hardloopevents op de kalender. Wij vertellen je waarom deze events ideaal zijn voor een uitje naar België.

& veel meer (ontdek hier de volledige inhoud).

Het maart/aprilnummer, inclusief schoenenspecial, is vanaf nu verkrijgbaar in de winkel of bestel het magazine eenvoudig online via de webshop.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?