Nieuwe ondersteunende schoen: de Mizuno Wave Inspire 18

De Mizuno Wave Inspire 18 is een loopschoen voor overpronerende lopers die het naar binnenkantelen van de enkel tijdens de afwikkeling voorkomt. De nieuwste telg uit Mizuno’s Wave-collectie is speciaal ontwikkeld voor lopers met overpronatie. De schoen biedt een soepele, maar stevige loopervaring voor alledaagse trainingen en wedstrijden.

Dankzij Mizuno’s gekende Wave-technologie met twee lagen – met elk een eigen stijfheid en dempingsvermogen – bieden deze loopschoenen optimale ondersteuning bij overpronatie. Zo blijven je voeten tijdens het lopen in de juiste positie en voorkom je het naar binnen zwikken van de enkels tijdens de afwikkeling. De specifieke vorm van de Wave-plaat verdeelt de krachten bij het neerkomen van de voet optimaal. Het geeft meer demping bij elke stap en een mooie energieteruggave.

Loopcomfort

Naast de kenmerkende technologieën zet Mizuno met deze Wave Inspire ook sterk in op het loopcomfort. Het AIRmesh-bovenwerk van de schoen omsluit de voeten op een aangename manier en is op strategische plaatsen verstevigd voor meer structuur en ondersteuning. De Premium Insock, een uitneembare binnenzool, zorgt voor comfort en extra demping. Ook zijn de ademende eigenschappen in deze versie verbeterd.

De U4ic-tussenzool bestaat uit lichtgewicht dempingsmateriaal voor betere prestaties. Onder de hak is het MIZUNO ENERZY-dempingsmateriaal toegevoegd voor een zachtere hiellanding. Ook zorgt dit materiaal voor meer energie tijdens het afwikkelen, zodat je een directer gevoel ervaart. Tot slot is er het X10 koolstofrubber in de buitenzool dat erg slijtvast is en meer grip biedt bij de hiel.

Langere afstanden

Met een hoogteverschil van 12 mm van hak naar voorvoet is deze schoen zowel voor hak- als voorvoetlanders een geschikte keuze. Overpronerende lopers die trainen voor langere afstanden of zelfs de marathon vinden hun gading in deze schoen dankzij de goede ondersteuning en fijne energieteruggave.

Mizuno Wave Inspire 18

Adviesprijs: 149,95 euro
Verkrijgbaar via www.mizuno.com en in geselecteerde loopspeciaalzaken

Voor de nieuwste editie van runningNL magazine konden we de Wave Inspire 18 testen. Je leest onze ervaringen met deze nieuwe schoen in de uitgebreide schoenenspecial van het maart/aprilnummer. Nu verkrijgbaar in de winkel, hier digitaal of bestel het magazine via de webshop.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?