Ontspan je gezicht om sneller te worden

Het is een van de geheimen achter het succes van marathonlegende Eliud Kipchoge. Ga lachen als het zwaar wordt. Het blijkt te werken, zo ontdekten Britse onderzoekers. Dus als je het moeilijk krijgt tijdens een wedstrijd, denk dan maar: pijn is fijn.

Het is een natuurlijke reactie van je lichaam op moeilijke momenten. Kijk maar eens bij een wedstrijd en bijna iedereen loopt op een gegeven moment met een verbeten gezicht. Maar met die verkrampte blik geef je ook de rest van het lichaam het signaal om te verkrampen.

Britse onderzoekers ontdekten dat de lopers het lopen niet alleen als minder zwaar ervaren als we lachen, ze gebruikten ook aantoonbaar minder zuurstof.

En er is nog een reden om te lachen als je het zwaar krijgt. We zijn namelijk in staat om ons lichaam voor de gek te helpen. Zo is bewezen dat we beter presteren op het moment dat we onze mond met sportdrank spoelen tijdens het lopen. We slikken de sportdrank niet door, maar toch weten we het lichaam op die manier het signaal te geven dat het er weer tegenaan kan. Door te lachen kunnen we het lichaam ook op het verkeerde been zetten.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?