Opnieuw Nederlandse atleet opgepakt wegens drugshandel [update]

Slechts enkele weken nadat de atletiekwereld verrast werd door de arrestatie van topatlete Madiea G., is er opnieuw een atleet opgepakt wegens drugshandel. Er werden dit weekend twee Nederlanders opgepakt tijdens het beroemde festival Sziget in Hongarije. Het duo bleek in het bezit te zijn van een kilo XTC, honderden flesjes met verdovende middelen en marihuana. Hun handel zou een totale waarde van circa 15.000 euro vertegenwoordigen. De twee liepen tegen de lamp omdat de beveiliging opmerkte dat ze uitzonderlijk veel aanloop hadden bij een van hun tenten.

Een van hen zou sprinter Roelf B. uit het Groningse Stadskanaal zijn, zo bericht De Telegraaf. Meerdere bronnen zouden dit aan de krant bevestigd hebben. De 21-jarige atleet nam enkele weken geleden nog deel aan het EK U23 in het Zweedse Gävle, waar hij meedeed aan de 4x100m estafette.

Het tweetal is inmiddels voorgeleid. Mochten ze schuldig bevonden worden, dan riskeren ze hoge gevangenisstraffen. Op het verkopen van drugs staat een straf van maximaal 8 jaar. Voor het smokkelen kan deze straf zelfs oplopen tot levenslang.

update

De politie maakte bekend dat zij in de auto van het duo nog meer drugs gevonden hebben. Het gaat om aanzienlijke hoeveelheden. Het zou gaan om nog eens 4000  pillen en 15 kilogram aan joints. De drugs zouden een straatwaarde van ongeveer 300.000 euro vertegenwoordigen. Op onderstaande video laat de politie van Boedapest zien dat ze de auto onderzoeken.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?