Snelle en natte editie van Two Rivers Marathon

De 8e editie van de Two Rivers Marathon in de Bommelerwaard heeft op zondag 26 maart een aantal records opgeleverd. Winnaar was David Bouman uit Rotterdam, die in een parcoursrecord van 2:37:15 over de finish kwam.

Ook bij de duo marathon sneuvelde het parcoursrecord met een tijd van 2:36:41. Daarvoor was het team van Duketown Runner uit Rosmalen verantwoordelijk. Bovendien is een record aantal van 28 deelnemers onder de magische grens van 3 uur geëindigd.

Door het natte weer waren het uitdagende omstandigheden, maar werd het wel wedstrijd met snelle tijden”, aldus race directeur Michel Schoon. De marathon had ruim 800 deelnemers aan de start, waarvan 200 duo marathon lopers, waarbij de marathon in een tweetal gelopen kan worden. De lopers gingen door de natuur van de Bommelerwaard, langs de Maas en Waal, met de start en finish in de historische binnenstad van Zaltbommel.

180 vrijwilligers

“We zijn blij met deze 8e editie, we zijn trots op de parcoursrecords die zijn gesneuveld, maar we zijn ook trots op alle 800 deelnemers en alle 180 vrijwilligers die ondanks het natte weer in een geweldige sfeer hun werk hebben gedaan,” zegt Ed Kooijman, voorzitter van Stichting Two Rivers Marathon.

Zuid-Afrika

De Two Rivers marathon is ooit gestart door een aantal enthousiaste lopers in voorbereiding op de fameuze Two Oceans Marathon in Zuid Afrika. De Two Rivers Marathon geldt ook als qualifier, en als voorbereiding op de Two Oceans marathon. Deze link met Zuid Afrika zie je op verschillende manieren terug bij deze marathon.

Ook dit jaar weer zullen een gedeelte van de opbrengsten geschonken worden aan twee goede doelen: de Roparun en de stichting Run4Schools in Zuid Afrika. De laatste vanwege de bijzondere band met Zuid-Afrika van deze marathon.

Scholen

Run4schools steunt vier scholen in Mitchells Plain, een township nabij Kaapstad. Scholen die aan meer dan 5000 kinderen sport aanbieden, zowel binnen- als naschools. Dit houdt de kinderen zoveel mogelijk uit de onveilige omgeving en biedt ze een stimulerend alternatief. De scholen kunnen door de steun van Run4Schools sportcoaches in dienst nemen om het leven van de kinderen leuker en uitdagender te maken. De Roparun is de langste ‘non-stop’ estafetteloop van Europa. Dit jaar loopt de run van Parijs naar Rotterdam met het doel ‘geld bijeen te brengen voor mensen met kanker’.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?