Strava Picasso liep een indrukwekkende tijger

Lenny Maughan, ook wel bekend als de Picasso van Strava, heeft weer een indrukwekkend staaltje Stravakunst laten zien. Ter gelegenheid van het inluiden van het Chinese jaar van de Tijger maakte Lenny een super gedetailleerde stravatekening van een tijger.

Zoals met echte kunst was dit ook een project van een lange adem. Lenny had maar liefst  21u30′ (verdeeld over vier dagen) nodig om zijn kunstwerk van 153(!) km te maken, inclusief 2690 hoogtemeters in een van Amerika’s meest heuvellachtige steden, San Francisco. Ook zonder de uitgestippelde tijgertekening is dit al een mooie loopprestatie. Lenny heeft dit kunstje vaker geflikt. Hij staat onder meer bekend om zijn eerdere Strava-kunstwerken, zoals die van Frida Kahlo hieronder. Volgens Strava probeert hij jaarlijks zes tot acht tekeningen in het noorden van San Francisco, zijn thuisstad, te maken.

Precisiewerk

Maughan vertelde eerder wat er bij de creatie van zo’n tekening komt kijken. Eerst print hij een kaart af waarop hij zijn route tekent. Hij tekent telkens meerdere versies voordat hij op pad gaat en zijn loopschoenen aantrekt. Tijdens het lopen zelf komt het erop aan om erg voorzichtig en nauwkeurig zijn uitgestippelde route te volgen. Een foute bocht en het hele kunstwerk kan de mist ingaan.

Maughan heeft ondertussen al een serieuze groep volgers dankzij zijn gps-kunstwerken. Je kan zijn avonturen volgen en creaties aanschouwen op zijn Strava-account.


Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?