Voormalig racedirector van de 4 Mijl van Groningen plots overleden

Afgelopen weekend is Grietje Pasma onverwachts op 67-jarige leeftijd overleden in haar woonplaats Groningen. Pasma was decennialang het gezicht van én de drijvende kracht achter het grootste hardloopevenement in het noorden van het land, de 4 Mijl van Groningen. Onder haar vleugels groeide het evenement uit tot een groots loopfeest met jaarlijks meer dan 20.000 deelnemers.

Topsport Noord-Nederland

Pasma begon in 1992 haar eigen bedrijf Topsport Noord-Nederland. Met haar bedrijf nam ze niet alleen de 4 Mijl over, maar organiseerde ze ook nog tal van andere sportevenementen in Groningen, waaronder de Nacht van Groningen en Streetball Groningen. 

Basketbal

Dat laatstgenoemde evenement kwam voort uit haar grote passie: basketbal. Pasma woonde gedurende haar jeugd enkele jaren in de Verenigde Staten waar zij in aanraking kwam met deze sport. Ze was meteen verkocht en zou het uiteindelijk als speelster schoppen tot het Nederlands team. Daarnaast vervulde zij ook jarenlang tal van functies bij basketbalclub Donar, waar ze onder andere grondlegger was van de businessclub. 

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

In 2015 koos ze ervoor om het rustiger aan te doen en haar bedrijf over te dragen aan sportevenementen- en marketingbureau Golazo. Bij haar afscheid werd ze benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ook na haar afscheid sloeg ze geen enkele editie van de 4 Mijl over en volgde ze dagelijks nog zoveel mogelijk sport.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?