sportpoint / Shutterstock.com

Zes dingen die hardlopers niét gaan missen aan de winter

Het lenteweer laat nog even op zich wachten. Sterker nog, de temperatuur daalt 's nachts zo nu en dan onder het vriespunt. Maar daarom kijken we misschien wel nog meer naar uit naar de lente. Want we zijn absoluut niet rouwig als de winter voorbij is. In dit artikel vind je zes redenen waarom dat zo is.
1. Gebrek aan loopmaatjes

In de winter zijn er meer excuses om niet te gaan lopen. Het aantal loopmaatjes daalt tijdens de wintermaanden vaak zienderogen, omdat het koud is, stormt of gewoon nat en guur weer is (lees: typisch Nederlands winterweer). Voor lopers die graag wat gezelschap hebben tijdens het sporten, betekent dat een flinke domper op hun loopmotivatie.

2. Al die laagjes

In de wintermaanden is het vaak verstandig om meerdere laagjes aan te trekken als je gaat lopen en je te kleden op de weersomstandigheden. Veel moeite en tijd kost dat allemaal niet, maar geef toe: alleen je T-shirt, short en loopschoenen aantrekken is toch veel leuker en makkelijker?

3. Weinig wedstrijden op de planning

In de wintermaanden is de loopagenda altijd wat leger, maar door corona konden veel loopwedstrijden geen doorgang vinden. Nu de maatregelen opgeheven zijn, kunnen ook loopevents weer doorgaan. Niets leuker dan wat in het vooruitzicht hebben! Pak je agenda erbij en plan jouw (eerste) wedstrijd!

4. Voor de loopband kiezen

Door weersomstandigheden, zoals storm of gladheid, was het soms verstandiger om binnen op de loopband je kilometers te lopen in plaats van buiten in de natuur. Maar welke loper geeft nu de voorkeur aan een loopband boven de frisse buitenlucht?

5. Extra aandachtig zijn

Maart roert zijn staart en april doet wat ie wil, maar gladde wegen en met sneeuw bedekte looproutes zijn in het voorjaar een zeldzaamheid. Je moet uiteraard nog altijd je ogen goed openhouden als je onderweg bent (een boomwortel op het pad of een scheur in het asfalt kan nog altijd voor problemen zorgen), maar toch net wat minder dan tijdens de wintermaanden.

6. Het is te donker

Veel mensen komen na hun werk tussen 17.00 en 18.00 uur thuis. Wie ’s winters dan nog wil gaan lopen, moet dat doen in het donker. Voor velen is dit een opgave, wat begrijpelijk is… De lente maakt daar gelukkig korte metten mee. Het blijft dan al langer licht en vanaf eind maart schakelen we over op de zomertijd en wordt de dag een uurtje langer. Daar kijken we nu al reikhalzend naar uit!

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?