Leen’s loopweer: Grijs en zacht weekend

Vrijdag 11 december 2020 16.00 uur

Vandaag was een bewolkte en regenachtige dag. De temperatuur liep slechts langzaam op. Aan het begin van de avond is het 5 à 6 graden.

Komende avond kan er nog enige regen vallen, maar vannacht blijft het op de meeste plaatsen droog. Er kan dan wel lokaal nevel of mist ontstaan. Het koelt bij weinig wind niet verder af dan naar 4 à 5 graden.

Morgen is een bewolkte dag met lokaal nog enige lichte neerslag, maar de droge perioden hebben de overhand. De zwakke wind waait uit het zuiden. Het wordt in de middag 9 graden.

In de nacht van zaterdag op zondag zijn wolkenvelden en enkele opklaringen. Het koelt af naar 6 graden, dat is normaal de waarde van de maximum temperatuur in deze tijd van het jaar.

Zondag opnieuw wolkenvelden, maar hier en daar kan de zon nog doorbreken en tot de avond blijft het vrijwel overal droog. De wind neemt toe tot matig of krachtig uit het zuiden. Met 7 à 8 graden is het een fractie minder zacht t.o.v. zaterdag.

In de nacht van zondag op maandag is het bewolkt met kans op enige regen. Het blijft stevig waaien uit het zuiden. Het wordt niet kouder dan 6 à 7 graden.

Maandag wordt een bewolkte dag. De kans op enige regen of enkele buien in de loop van de middag is groot. De matige tot krachtige wind waait uit het zuiden.

De rest van de komende week licht wisselvallig met dinsdag in de loop van de middag nog kans op enige neerslag. Woensdag en donderdag overwegend droog. Het wordt 9 à 10 graden.

Meer informatie over het weer kunt u vinden op www.leendekoning.nl

De website is ook op de smartphone goed te lezen

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?