Zo blijf je langer fris tijdens je duurtraingen

De meeste lange duurtrainingen beginnen goed, maar hoe langer je loopt, hoe minder soepel het gaat. Deze drie tips helpen je om deze trainingen tot een goed einde te brengen.

The Run Experience is een YouTube-kanaal waarop geregeld tips voor betere trainingsprestaties gepubliceerd worden. Ze hebben intussen bijna 40.000 abonnees. In onderstaande video geven ze tips voor tijdens je lange duurloop.

Controleer je ademhaling

Dit is heel belangrijk om een bepaald ritme aan te houden in je ademhaling. Het is een goede manier om je loopsnelheid aan te houden. Wat jij kan doen tijdens je duurloop is na elke twee kilometer één minuut aan je ademhaling te besteden. Hierbij ga je alleen inademen door je neus en uitademen door je mond. Dit is belangrijk om een goed tempo aan te houden en te communiceren met de rest van je lichaam. Zo blijf je stabiel tijdens de hele duurloop.

Let op je pasfrequentie

Je pasfrequentie is het aantal stappen per minuut. Als je moe begint te worden, daalt deze frequentie. De meeste gps-horloges monitoren dit gegeven. De truc is om in de laatste 10% van je duurloop te checken of je nog steeds je natuurlijke pasfrequentie kunt vasthouden. Als je 10 kilometer loopt, doe je dat dus in je laatste kilometer.

Hou je benen fris

Om je benen fris te houden tijdens je lange duurloop kun je tien squats of leg swings doen in de eerste helft van je duurloop. Doordat je stilstaat krijg je de kans om even op adem te komen en alles los te werken. Tijdens de tweede helft van je kilometers kun je nog eens tien squats of leg swings doen. Dit kun je het best afwisselen.

Het is niet de bedoeling dat je deze tips allemaal tegelijk moet uitvoeren tijdens je volgende duurtraining. Wel is het handig om één van deze tips eens uit te proberen om te zien wat werkt voor jou. Succes!

Bekijk hieronder de video:

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?