Column Sibren: Rotterdam aan een zijde draadje of Taper Madness?

De laatste anderhalve week had ik de draad weer goed te pakken na even ziek te zijn geweest. Ik ronde de laatste week in Kenia af met 173 km in totaal, een goede fartlek training en een lange duurloop van 35 km met marathon tempoblokken. Niks aan de hand, zou je zeggen.

Eigenlijk een week volgens het boekje, op mijn terugreis had ik nog een layover in Nairobi. Daar nog een nachtje slapen en de volgende ochtend terug naar huis vliegen. ’s Avonds zelfs nog een baantraining gedaan op een sintelbaan van een van de universiteiten in Nairobi. Helaas ging het daarna mis…

Diepe put

Ik kwam terug van het eten bij een restaurant om de hoek. Het was al donker met weinig straatverlichting, ik stapte midden op het voetpad in een diepe put. Het was een verhoogd voetpad waar een grote tegel ontbrak, ook dat is Kenia.

First Aid

Stom ongeluk, maar ik had een vrij grote wond. Terug in het hotel kon ik de wond verbinden, het was al vrij laat, dus ik besloot de dag erna op het vliegveld naar de First Aid te gaan. Het hoefde niet gehecht te worden, al scheelde het niet veel en ik moest aan de antibiotica.

Inmiddels terug in Nederland kon ik na twee dagen rust weer eerst op de fiets stappen. Na twee dagen fietsen ging ik ook weer lopen, dit ging eerst heel stroef met wat pijn. Later in de week ging het eigenlijk wel weer goed en mijn training met marathon tempoblokken ging best goed. Alleen de wond ging helaas wel steeds meer ontsteken, waardoor ik inmiddels weer aan een nieuwe antibioticakuur zit.

Coolsingel

Hiermee is mijn voorbereiding ver van perfect en mijn start voor Rotterdam erg onzeker geworden. Ik blijf positief en de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Mijn training zit erop en in mijn taper kan de wond nu meer herstellen. Ik hoop nog steeds op de Coolsingel te eindigen.

Column 1Column Sibren: ‘Mijn hardloophobby is uit de hand gelopen’ – RunningNL

Column 2: Column Sibren: ontbijten om half 6 voor de lange duurloop – RunningNL

Column 3: Nederlands feestje in Kenia (met zeldzame regen) is bijna ten einde – RunningNL

Column 4: Column Sibren: verslagen door 80 Keniaanse ‘tieners’ – RunningNL

Column 5: Column Sibren: ‘Zij die gaan sterven groeten u’ – RunningNL

Column 6: Column Sibren: tondeuse maakt Keniaanse metamorfose compleet – RunningNL

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?