Training

Hoe snel raak je je loopconditie kwijt als je even niet traint?

Onderzoekers hebben gekeken naar wat er gebeurt als je je loopschoenen even in de kast laat staan.
Of je nu op zoek bent naar een nieuw persoonlijk record op een wedstrijd of je je trainingen simpelweg een boost wil geven. Je wordt sterker, sneller én fitter wanneer je je lichaam nieuwe prikkels geeft. Door volgende trainingen in je schema te integreren, werk je efficiënt aan een hogere snelheid.
Zeker in de zomer kan hardlopen over het strand een leuke en vooral pittige variatie zijn op je weglopen. Met deze 10 tips ben je goed voorbereid en kun je even lekker uitwaaien tijdens je duurloop over het strand.
Bij veel hardlopers is de zomerperiode het moment dat ze wat verslappen. Dat is ook te zien in het aantal trainingen dat met de populaire Hardlopen met Evy app wordt geregistreerd: in de lente stijgt het het aantal trainingen, maar dat trainingsvolume daalt zodra de zomervakantie begint. Hoe blijf je gemotiveerd en fit wanneer de temperaturen omhoogschieten?
Op warme zomerdagen kun je je training beter wat aanpassen. Maar hoe onderhoud je dan toch je snelheid? Met deze korte intervaltrainingen heb je een goed alternatief voor de komende hete dagen.
Wil je graag wat overtollige kilo’s kwijt? Dan kan intervaltraining een effectieve methode zijn om sneller gewicht te verliezen.