Training

Zo voorkom je een slap gevoel na een training

Voel jij je slap of zwakjes na een loopsessie? Dat kan verschillende oorzaken hebben: een verkeerde ademhalingstechniek, slechte drink- en voedingsgewoonten, de trainingsopbouw of onvoldoende rust tussen je loopsessies. Deze tips helpen.
Bij crosstraining wissel je het hardlopen af met andere sport. Dat kan je veel voordelen opleveren. Het helpt tegen blessures en je conditie gaat erop vooruit, maar dan moet je wel goed en verantwoord aanpakken.
Tijdens een marathon moet je niet alleen over een goede conditie beschikken. Ook in het hoofd moet het goed zitten. Deze tips kunnen daarbij helpen.
Heb jij weinig tijd in je volle agenda met bijvoorbeeld werk en/of gezin? Dan kan het lastig zijn een gaatje voor een looptraining te vinden. Voor deze vier trainingsvormen onder het half uur is altijd tijd vrij te maken. Je voelt je daarna gegarandeerd beter en minder gestrest!
Onderzoekers hebben gekeken naar de ideale leeftijd om je beste marathon te lopen. Benieuwd?
Ben je van plan om net als vele anderen van de gebaande paden af te gaan om trailrunning te gaan ontdekken? Er zal snel een hele nieuwe wereld voor je opengaan.
Het zal je wellicht al zijn opgevallen: je loopsessie in de zomer gaat vaak moeizamer dan dezelfde training in de winter. Hoe komt dat?
Deze korte intervalsessie zorgt voor een snelheidsboost, voor welke afstand je ook traint. Zo voer je deze simpele work-out uit.
Onderzoekers hebben gekeken naar wat er gebeurt als je je loopschoenen even in de kast laat staan.
Of je nu op zoek bent naar een nieuw persoonlijk record op een wedstrijd of je je trainingen simpelweg een boost wil geven. Je wordt sterker, sneller én fitter wanneer je je lichaam nieuwe prikkels geeft. Door volgende trainingen in je schema te integreren, werk je efficiënt aan een hogere snelheid.
Zeker in de zomer kan hardlopen over het strand een leuke en vooral pittige variatie zijn op je weglopen. Met deze 10 tips ben je goed voorbereid en kun je even lekker uitwaaien tijdens je duurloop over het strand.
Bij veel hardlopers is de zomerperiode het moment dat ze wat verslappen. Dat is ook te zien in het aantal trainingen dat met de populaire Hardlopen met Evy app wordt geregistreerd: in de lente stijgt het het aantal trainingen, maar dat trainingsvolume daalt zodra de zomervakantie begint. Hoe blijf je gemotiveerd en fit wanneer de temperaturen omhoogschieten?
Op warme zomerdagen kun je je training beter wat aanpassen. Maar hoe onderhoud je dan toch je snelheid? Met deze korte intervaltrainingen heb je een goed alternatief voor de komende hete dagen.
Wil je graag wat overtollige kilo’s kwijt? Dan kan intervaltraining een effectieve methode zijn om sneller gewicht te verliezen.